Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці затримали у Києві підозрювану у колабораціонізмі з Харківщини, яка планувала втекти до ЄС

Керівник Харківської обласної прокуратури повідомив про підозру депутатці Куп’янської районної ради Харківської області VIII скликання у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення РФ на територію України підозрювана пішла на співпрацю з ворогом. 

Під час окупації вона зайняла псевдопосаду «и. о. заместителя начальника Куриловского территориального отдела военно-гражданской администрации Купянского района Харьковской области». 

«Посадовиця» активно сприяла поширенню окупаційного режиму, виконуючи вказівки російських загарбників. 

Після деокупації Харківщини жінка втекла до столиці України, звідки планувала виїхати до Європейського Союзу. 

7 грудня її затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. Наразі суд задовольнив клопотання окружної прокуратури та взяв підозрювану під варту. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Куп‘янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту контррозвідки СБУ за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.