Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці вилучили продукцію підсанкційних російських виробників на 150 млн грн

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито незаконну схему постачання в Україну мінеральних добрив з РФ в обхід застосованих РНБО обмежувальних заходів щодо постачальників - російських підприємств.

В межах розслідування кримінального провадження за фактами легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, та службового підроблення (ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 366 КК України) встановлено, що громадянин РФ зареєстрував в Україні декілька підприємств та керував ними за допомогою призначених керівників, у тому числі російських громадян.

За даними слідства, службові особи цих підприємств, розуміючи неможливість ввезення в Україну товарів підсанкційних виробників, протягом 2020-2022 років підробляли документи на імпорт мінеральних добрив та кормових добавок. Це дозволило ввезти в Україну, легалізувати та реалізувати незаконно ввезене майно національним споживачам на суму понад 300 млн грн.

Такі дії завдали шкоду економіці нашої держави та забезпечили значні надходження в бюджет країни–агресора.

У ході санкціонованих обшуків, проведених в м. Києві, Хмельницькій та Вінницькій областях, виявлено та вилучено документи, що підтверджують протиправну діяльність, понад 6,4 тис тонн мінеральних добрив та кормових добавок, у тому числі виробництва російських компаній.

За рішенням суду на вилучені документи та товарно-матеріальні цінності накладено арешт. Загальна сума арештованого становить близько 150 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ.