Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці викрили власницю салону краси, яка «випитувала» у клієнтів дані про Сили оборони на Харківщині

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрювана збирала в інтересах ворога розвідувальну інформацію про дислокацію ЗСУ на території Ізюмського району. Вона була власницею салону краси в Ізюмі та мала широке коло контактів серед місцевих жителів. 

Під виглядом дружніх розмов зі своїми клієнтами вона «випитувала» у них розвідувальну інформацію, яку відправляла через месенджер кураторці в рф. Жінка передавала дані про місця дислокації підрозділів українських Сил оборони на території Ізюма та прилеглих населених пунктів, а також відомості про склад та напрямки руху військової техніки.

Кураторкою виявилась її знайома, теж мешканка Ізюма, яка після захоплення району російськими військами добровільно почала співпрацювати з ворогом і зайняла посаду «керівника відділення пенсійного фонду Ізюмського району». Напередодні деокупації вона втекла на територію рф.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури кураторці було заочно повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Її оголошено у розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.