Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці викрили підпільні гральні заклади з щомісячним доходом у мільйон гривень – повідомлено про підозру 13 учасникам угруповання

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури та Дніпровської окружної прокуратури міста Києва припинено діяльність мережі підпільних гральних закладів у м. Києві та викрито 13 осіб, які забезпечували її функціонування.

За даними слідства, підпільні гральні заклади працювали в різних районах столиці із забезпеченням суворої конспірації. Кожне з приміщень, яке використовувалося учасниками угруповання, було оформлено на підставних осіб, обладнано комп’ютерами з встановленим програмним забезпеченням, яке надає доступ до симуляторів грального обладнання, системою відеоспостереження, а також необхідними для повноцінного функціонування закладу меблями, інтернет-зв’язком та місцями для відпочинку клієнтів.

Персонал закладів підбирався після ретельної перевірки та працював позмінно без документального оформлення. Для заохочення гравців безкоштовно пригощали напоями в якості компліменту від закладу та надавали можливість грати в борг.

У межах слідства правоохоронці припинили незаконну діяльність 4 підпільних гральних закладів, які діяли на території міста Києва. За попередніми даними дохід одного грального закладу становив до 1 млн грн в місяць.

Під час обшуку приміщень вилучено понад 60 одиниць комп’ютерної техніки з відповідним програмним забезпеченням, чорнові записи обліку доходів та витрат гральних закладів, мережеве обладнання, інші предмети та документи, які використовувались у злочинній діяльності.

За результатами слідчих дій 13 учасникам угруповання повідомлено про підозру у  створенні та участі у злочинній організації, а також незаконній діяльності з організації або проведення азартних ігор, лотерей (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2 КК України). Серед них організатори, «бухгалтери», адміністратори та оператори-касири. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Заходи з викриття незаконної діяльності проводилися прокурорами спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР Нацполіції України та слідчими Дніпровського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.