Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці викрили групу осіб, які завезли в Україну наркотиків на понад 80 млн грн

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру чотирьом особам, у тому числі митному брокеру, який допомагав фальсифікувати митну документацію для прихованого ввезення «товару».

Їм інкриміновано контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів (ч. 3 ст. 305 КК України).

За даними слідства, на Київщині діяло наркоугруповання, яке займалось контрабандою іноземних прекурсорів для виготовлення «важких» психотропів.

Вони переправили зі Східної Азії в Україну під виглядом іноземних будівельних сумішей 2 тонни прекурсорів для виготовлення особливо небезпечних психотропів, у тому числі, PVP та мефедрону.

Вартість цієї партії заборонених речовин на чорному ринку становить більше 80 млн грн.

Контрабандні прекурсори вони зберігали у гаражних приміщеннях на території Київської області.

«Продукцію» збували через розгалужену мережу наркодилерів своїм «оптовим» покупцям, які контролювали нарколабораторії з виготовлення психотропів.

Одержані «прибутки» підозрювані розподіляли між собою.

Контрабандні прекурсори вони зберігали у гаражних приміщеннях на території Київської області.

Під час обшуків за місцями зберігання наркопродукції на Київщині виявлено оптові партії прекурсорів та обладнання для їх фасування.

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Крім того, вирішується питання щодо оголошення у міжнародний розшук п’ятого співучасника, який переховується за кордоном.

Досудове розслідування здійснюється СБУ.