Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці проводять обшуки у народного депутата за обставинами підробки документів для виїзду за кордон

Генеральний прокурор вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення народним депутатом під час перебування за кордоном службового підроблення та несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 362 КК України).

Наразі за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора тривають невідкладні обшуки у народного депутата України.

За даними слідства, під час війни народний обранець під приводом супроводу батька на лікування отримав дозвіл на виїзд з України. Насправді він не супроводжував свого батька. Той самостійно виїхав та в подальшому повернувся до України набагато раніше ніж депутат.

Крім того, в межах розслідування з’ясовується, яким чином у період перебування за кордоном він зміг підписати та направити офіційні документи, як народний депутат, що може свідчити про їх підроблення.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням ДБР за оперативного супроводу ГОУ ДБР та СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.