Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці передали ЗСУ арештоване в межах кримінального провадження військове майно

За ініціативи правоохоронних органів Збройним Силам України передано двигуни до танків та інше обладнання до військової техніки.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні викрито схему, за якою невстановлені особи суб’єктів господарської діяльності намагались продати військове майно невідомого походження Міністерству оборони України.

У ході розслідування отримано інформацію про можливе місце зберігання цього майна та проведено санкціонований обшук складського приміщення у м. Житомир. Там виявлено та вилучено 80 двигунів до танків у тому числі до «Т-72» та інше обладнання до військової техніки.

Власники цього майна намагались довести його законне походження, надавши копії відповідних документів, однак під час розслідування їх версію було спростовано.

На виявлені двигуни та військове обладнання накладено арешт та передано на відповідальне зберігання до Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод».

Зважаючи на те, що на території України діє воєнний стан, для оборони територіальної цілісності України та протистоянню рф ініційовано процедуру примусового відчуження вилученого майна на користь Збройних Сил України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управління Нацполіції України за оперативного супроводу Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.