Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці оглянули чергові місця дислокації збройних формувань РФ на деокупованій території Баштанського району Миколаївщини

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури тривають слідчо-оперативні заходи з виявлення та документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ на території Баштанського району.

23, 25 та 27 січня 2023 року прокурори спільно зі слідчими, вибухотехніками та криміналістами Головного управління Нацполіції в області здійснили огляди місць дислокації військовослужбовців РФ у селі Євгенівка Снігурівської об’єднаної територіальної громади.

У будівлі місцевої школи та у покинутих місцевими мешканцями домоволодіннях окупанти лишили низку слідів свого перебування. Знайдено боєприпаси, одяг, шеврони, жетони, документи, написи на стінах, а також інші відомості, які свідчать про вчинення військовими РФ воєнних злочинів і допоможуть їх встановити.

Допитано сімох місцевих мешканців стосовно злочинів, вчинених окупантами.

Встановлюються всі обставини вчинення ними воєнних злочинів.

Досудові розслідування тривають в рамках кримінальних проваджень, розпочатих за фактами порушень законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).