Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працюють на окупантів у захопленому Світлодарську – на Донеччині судитимуть двох пособниць ворога

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровані до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканок Донеччини за колабораціонізм і пособництво державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що одна обвинувачена – колишня завідувачка сектору державної реєстрації актів цивільного стану у травні 2022 року пішла на співпрацю з загарбниками та обійняла посаду так званої «виконуючої обов’язки управляючого справами адміністрації м. Світлодарська «ДНР». Працюючи у незаконних органах влади, жінка активно співпрацює з окупаційним режимом РФ та виконує на фейковій посаді організаційно-розпорядчі і адміністративно-господарські функції.

Інша обвинувачена почала співпрацювати з ворогом у цей же період та обійняла псевдопосаду виконуючої обов'язки директора Світлодарського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І ступеня № 8 - гімназія», який окупаційна адміністрація незаконно «підпорядкувала» м. Дебальцеве. Жінка передала окупантам частину приміщення для облаштування «громадської приймальні глави «ДНР».

Досудові розслідування здійснювались слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.