Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працюють на окупантів у захопленій Волновасі - судитимуть трьох жителів Донеччини

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох мешканців Донеччини за фактами колабораційної діяльності (ч. ч. 4, 5 ст. 111-1 КК України).

Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що у березні 2022 року, коли м. Волноваху окупувала армія РФ, один з обвинувачених став співпрацювати з загарбниками та обійняв псевдопосаду начальника «Волноваського РЕМ ТО «Кировські електричні мережі» Державного унітарного підприємства «ДНР» «Регіональна енергопостачальна компанія». Він організовує та координує господарську діяльність відомства, забезпечуючи додержання так званого законодавства псевдореспубліки.

Інші двоє обвинувачених - працівники так званого «міністерства транспорту фейкової «ДНР» «регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця», які добровільно перейшли на бік ворога у червні поточного року. Вони обійняли псевдопосади «начальників вагонного та локомотивного депо» м. Волноваха держпідприємства «Донецька залізниця». Працюючи на окупантів, чоловіки керують захопленими підприємствами, розпоряджаються їх майном та доходами.

Досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.