Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працюють на керівних посадах в окупаційній адміністрації Сєвєродонецька – трьох місцевих жительок підозрюють у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру трьом місцевим жителькам, серед них – двоє колишніх працівників органу місцевої влади. Їм інкримінується колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, одна з підозрюваних до 2019 року працювала начальницею департаменту економічного розвитку Сєвєродонецької міської ради. Вона стала «директором муніципального унітарного підприємства «сєвєродонецькводоканал». Цю посаду обійняла у липні 2022 року.

Пізніше окупанти призначили жінку «начальником управління фінансової діяльності та бухгалтерського обліку – головним бухгалтером адміністрації м. Сєвєродонецька лнр».

Посаду її «заступника ‒ начальника відділу планування, фінансової діяльності та виконання бюджету» з вересня 2022 року обіймає колишня держслужбовиця Сєвєродонецької міської ВЦА.

Обидві підозрювані в незаконному органі влади займаються фінансовими питаннями.

Ще одна місцева жителька влітку 2022 року очолила «відділ культури» окупаційної адміністрації міста. Вона активно проводить антиукраїнську діяльність, організовує «робочі зустрічі» з представниками держави-агресора та займається поповненням російською літературою бібліотечних фондів.

Досудове розслідування здійснюють ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.