Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працював у псевдополіції та «зливав» окупантам дані про учасників АТО та працівників СБУ – підозрюється експравоохоронець з Харківщини

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури експоліцейському заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, колишній помічник чергового сектору реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності №1 Куп’янського РВП поліції ГУНП в Харківській області під час окупації смт Шевченкове перейшов на бік ворога.

Спочатку він патрулював селище, затримував осіб, здійснював прийом заяв та повідомлень про злочини, а також охороняв новостворену псевдополіцію.

Згодом чоловік вирішив працевлаштуватись до так званого «Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области», для чого подав всі необхідні документи. Окупанти призначили його на посаду «исполняющего обязанности участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции».

Аби догодити своїм куратором, він також «зливав» їм дані про відомих йому учасників АТО та співробітників СБУ.

Пізніше його перепризначили на посаду «уполномоченного группы уголовного розыска Пункта полиции №2 (дислокация пгт Шевченково)».

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.