Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працював на російську агентуру та шукав «HIMARS» на Харківщині – викрито мешканця Чугуєва

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактом готування державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, мешканець Чугуєва допомагав російській агентурі в проведенні підривної діяльності проти України. За плідну співпрацю йому обіцяли високу посаду, коли регіон буде повністю окуповано військовими країни-агресора.

Він дізнавався у місцевих мешканців та своїх знайомих, маскуючи це під звичайну розмову, про розташування ЗСУ на Харківщині. Найголовнішою його задачею було встановлення місцезнаходження іноземної військової техніки, насамперед, ракетних систем «HIMARS». Після отримання інформації чоловік залишав на картах необхідні позначки для подальшої передачі російському куратору.

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України. Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Заходи із викриття проводили співробітники Департаменту контррозвідки СБУ спільно зі слідчими Управління Служби безпеки України у Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.