Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працює воєнкором та підтримує окупацію Донеччини – повідомлено про підозру співробітнику «Аналітичної Служби Донбасу»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, житель Донецька став військовим кореспондентом інформаційного агентства «Аналітична Служба Донбасу».

Чоловік співпрацює з окупаційної адміністрацією РФ та активно коментує російським виданням події на території тимчасово захоплених міст.

У своїх «інтерв’ю» підозрюваний викривляє реальність, розповідаючи про обстріли Донецької області начебто військовослужбовцями ЗСУ.

Проведення псевдореферендуму та приєднання окупованих територій до РФ називає «історичними подіями, на які донеччани чекали більше 3000 днів».

Від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України кореспондент висвітлює події з «передової» та розповідає про начебто вчинення «звірств» українськими захисниками та «героїзм» окупантів.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.