Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працевлаштувався до окупантів головним інженером залізничного сполучення - мешканець Херсона підозрюється у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності мешканцю міста Херсона (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під час тимчасової окупації міста почав співпрацювати з окупаційною владою. Він добровільно погодився на зайняття посади так званого «головного інженера унитарного предприятия Херсонская железная дорога».

Також чоловік робив публічні заклики на підтримку країни агресора. Під час інтерв’ю для росзмі він закликав містян прийти та проголосувати на псевдореферендумі щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ тимчасово окупованої території.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.