Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працевлаштувався до окупаційного органу та забезпечував контроль над транспортними перевезеннями - підозрюється мешканець Херсона

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю Херсона у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації міста підозрюваний добровільно працевлаштувався до окупаційного органу. Він став так званим «начальником відділу по організації і розвитку перевезень на транспорті Департаменту транспорту Херсонської області».

На псевдопосаді чоловік виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в окупаційному органі.

Брав участь у публічних зібраннях організованих окупаційною владою, закликав представників юросіб перереєструватися за законодавством РФ, погрожуючи конфіскацією їх активів на користь країни-агресора.

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.