Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Повномасштабне вторгнення вже призвело до пошкодження або знищення понад 900 об'єктів культурної спадщини України

Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін під час міжнародної конференції високого рівня U4J. United for Heritage.

"Значна частина злочинної політики росії спрямована на намагання стерти нашу національну ідентичність та культуру. Повномасштабне вторгнення вже призвело до пошкодження або знищення понад 900 об'єктів культурної спадщини. Оцінки збитків, завданих війною культурі України, сягають 19 мільярдів доларів США", - конкретизував він.

Генеральний прокурор повідомив, що наразі здійснюється понад 60 розслідувань щодо злочинів проти культурної спадщини.

"Масштабність і цілеспрямованість цих злочинів є ще одним свідченням намірів Кремля здійснити геноцид проти українського народу. Саме так виглядає геноцид. Це намір кожного дня вбивати наших громадян. Це намір позбавити нас майбутнього, навмисно вкрадаючи в України десятки тисяч наших дітей. І це намір намагатися стерти нашу історію, знищуючи нашу культурну спадщину. Тому сьогодні ми об'єднані заради того, щоб весь світ знав, що Росія буде покарана за всі воєнні злочини, коли і де б вона їх не вчиняла", - повідомив Андрій Костін.