Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру жительці Херсонщини, яка сприяла впровадженню російських стандартів освіти та культури

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури жительці Херсонщини повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, під час захоплення Чорнобаївки Херсонської області російськими збройними силами жінка пішла на співпрацю з окупантами.

Вона заручилася підтримкою представників окупаційної влади держави-агресора. Керувала сферами освіти та культури упродовж червня-липня 2022 року.

До початку навчального року підозрювана намагалася організувати освітній процес за стандартами рф. Викладання предметів зробили російськомовним.

Також вона розсилала у месенджерах повідомлення директорам шкіл для схиляння їх до відновлення повноцінної роботи закладів освіти та культури на території захопленого ворогом села.

Наразі до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.