Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру водію, який у нетверезому стані скоїв смертельну ДТП у Житомирі

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру житомирянину у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого та заподіяло ще одній особі тілесні ушкодження (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

За даними слідства, вдень 5 квітня 2024 року чоловік, керуючи автомобілем у нетверезому стані, скоїв дорожньо-транспортну пригоду на одній з вулиць Житомира.

Підозрюваний їхав у місто з відпочинку, де вони збиралися компанією. Він не справився з керуванням та на швидкості в’їхав у вантажівку, що рухалася попереду.

Від зіткнення автівку відкинуло на зустрічну смугу дороги, де вона збила мопед з двома неповнолітніми. Унаслідок ДТП 15-річний хлопець загинув на місці події. Його 14-річна пасажирка отримала травми.

За допомогою драгера у підозрюваного виявлено 0,99 проміле алкоголю.

Наразі його взято під варту без права внесення застави.

Зазначимо, що минулоріч за перебування за кермом у стані алкогольного сп’яніння його позбавлено права керування транспортними засобами строком на 10 років.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.