Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру у колабораціонізмі жительці міста Херсона, яка брала участь в організації псевдореферендуму

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жительці обласного центру повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Також їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними слідства, підозрювана добровільно пішла на співпрацю з представниками держави-агресора. Вона брала участь у проведенні організованого окупаційною владою так званого «референдуму» щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонської області.

З 23 по 27 вересня 2022 року як «членкиня» незаконно створеної у місті Херсоні «дільничної виборчої комісії» підозрювана обходила домівки мешканців Корабельного району та збирала голоси, вимагаючи від них поставити потрібну відмітку в бюлетенях.

Після завершення псевдоволевиявлення вона передала бюлетені військовим рф для подальшої фальсифікації результатів так званого голосування, за що отримала «винагороду» у рублях.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області, оперативний супровід – ХРУП ГУНП в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.