Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру у колабораціонізмі адвокатці з Мелітополя, яка стала суддею окупаційного суду

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури псевдосудді з окупованого Мелітополя повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, експомічниця голови Мелітопольського міжрайонного суду Запорізької області, а на час повномасштабного вторгнення – діючий адвокат України, добровільно пішла на співпрацю з ворогом. 

Вона зайняла посаду судді в незаконно створеному судовому органі «Мелитопольский районний суд Запорожской области». 

Відтоді підозрювана активно сприяла становленню та зміцненню окупаційної влади рф на захопленій території Мелітополя. Здійснювала правосуддя від імені та за законами країни-агресора. 

Встановлено, що вона винесла незаконний обвинувальний вирок у сфальсифікованій окупантами кримінальній справі стосовно громадянки України з метою її покарання за активну та відкриту проукраїнську позицію.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.