Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру у держзраді кінологу

За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру старшому кінологу кінологічної групи однієї з військових частин у державній зраді під час воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у березні 2022 року після окупації м. Енергодар Запорізької області, перебуваючи на території ЗАЕС, перейшов на бік ворога.

Після цього він отримав посаду головного спеціаліста молодіжної політики військово-цивільної адміністрації Запорізької області. Разом з кандидатом в члени політичної партії «единая россия» взяв участь у агітаційному заході - День молоді російської федерації, підтримавши факт окупації території України.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУСБУ в м. Києві та Київській області за оперативного супроводу 4 відділу ГВ «Д» УЗНД СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.