Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру трьом високопосадовцям рф, які забезпечили переправлення морем російських військових і техніки на фронт

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора заступнику міністра транспорту рф, керівнику федерального агентства морського та річкового транспорту та керівнику федеральної державної бюджетної установи «адміністрація морських портів Азовського моря» повідомлено про підозру у пособництві у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

За даними слідства, підозрювані восени 2022 року організували та забезпечили умови для переправлення морським транспортом особового складу зс рф та інших збройних формувань рф, військової техніки, засобів ураження до тимчасово окупованої території України. Таким чином вони посприяли вищому військо-політичному керівництву рф у веденні агресивної війни проти України. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.