Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру трьом учасникам окупаційних військ, які воювали на Донеччині

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року мешканець м. Алчевська на посаді старшого водія мотострілецької бригади «лнр» виконував накази російських командирів на Луганщині. Крім того, облаштовував позиції окупантів поблизу с. Опитне Бахмутського району.

Другий підозрюваний - житель м. Ровеньки з серпня 2022 року був стрілком та у березні 2024 року у складі штурмової роти воював біля с. Верхньокам’янське на Донеччині.

Ще один підозрюваний учасник нзф рф з м. Макіївки служив гранатометником поблизу с. Невельське Покровського району. Також він вчився веденню штурмових дій у м. Іловайську.  

У березні 2024 року учасників окупаційних військ затримано українськими військовослужбовцями в Бахмутському й Покровському районах.

Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.