Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру трьом особам, які заробляли на організації безперешкодного перетину лінії зіткнення на Запоріжжі

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру трьом громадянам, які у складі організованої злочинної групи отримували неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення представниками територіальних органів влади про безперешкодне проходження особами фільтраційних заходів (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, чоловік, переїхавши до Запоріжжя через окупацію свого міста, розробив план збагачення за рахунок отримання систематичних грошових винагород від цивільних осіб за безперешкодний перетин лінії розмежування.

До його реалізації він залучив свою дружину та знайомого. Вони безпосередньо займалися пошуком громадян зацікавлених пройти фільтраційні заходи за «спрощеною схемою».

Частина отриманого підозрюваними прибутку передавалась посадовим особам органів влади.

Позачергове внесення пасажира до транспортного засобу, який включений за списком до автоколони для виїзду на тимчасово непідконтрольну територію, коштувало для однієї людини в середньому 1000 доларів США.

Діючи згідно за схемою, члени злочинного угруповання отримали неправомірну вигоду на загальну суму 11200 доларів США та 40000 грн.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно з УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України та слідчими Головного Управління Нацполіції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.