Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру трьом громадянам, які погодились обійняти псевдопосади на тимчасово окупованих Луганщині та Херсонщині

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури трьом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, а одній з них також у державній зраді (ч. 2 ст. 111, ч. 4, 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, двоє чоловіків, маючи багаторічний досвід роботи в підрозділах ДСНС України та облавтодору, погодились очолити аналогічні органи, незаконно створені окупантами на тимчасово окупованих територіях.

Житель Херсона обійняв посаду «начальника пожарно-спасательной части» в м. Олешки та здійснював підбір кадрів. Він пропонував громадянам перейти на бік окупантів та працювати на них, отримуючи заробітну плату в російських рублях.

Житель Луганщини не лише погодився працювати так званим «начальником Сватівського автодору ДУП ЛНР Луганського автодору», а й організував виконання ремонтних робіт на ділянках доріг тимчасово окупованого Сватівського району. Крім того, передав у користування НЗФ спецтехніку для укладання доріг, навантажувачі, трактори та вантажні автомобілі, якими раніше володів райавтодор.

Ще одна підозрювана - мешканка Луганська сприяла в захопленні військовими РФ влади на території України. Вона погодилась працювати «т.в.о. начальника відділу виконавчої служби Станично-Луганського районного управління юстиції так званого міністерства юстиції ЛНР». Співпрацювала з представниками інших незаконно утворених органів влади та сприяла утвердженню на тимчасово захоплених територіях політики псевдореспубліки.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснює Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.