Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру так званому «військовому комісару ЛНР»

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру луганчанину у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування, а також порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, з жовтня 2021 року підозрюваний, перебуваючи на посаді «військового комісара ЛНР», підтримує режим окупації частини Луганської області та функціонування «ЛНР».

Він організовує примусовий вступ осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Луганщини, до лав так званої «Народної міліції ЛНР». Своїми злочинними наказами ставить людей на військовий облік, проводить військові збори, зараховує до так званого «резерву Народної міліції ЛНР», здійснює загальну мобілізацію та примушує до проходження військової служби громадян України на боці окупаційної адміністрації РФ. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління (з дислокацією у м. Сєвєродонецьк) Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.