Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру стрілку так званої «лнр», який воював проти України

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру бойовику так званої «лнр». Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у 2014 року житель м. Петрово-Красносілля вступив на посаду «стрілка» до складу «Вовчої сотні». Підрозділ входив до незаконного збройного формування «перший полк козачої національної гвардії всевеликого війська донського імені Платова».

У подальшому він продовжив «служити» у «7-ій окремій мотострілковій бригаді 2-го армійського корпусу народної міліції лнр» на аналогічній посаді.

Підозрюваний займався проведенням розвідки українських позицій та брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України на території Луганської області.

На початку серпня 2023 року біля села Кліщіївка Бахмутського району на Донеччині його затримали.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.