Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру ще п’ятьом учасникам нзф рф, які воювали проти українських захисників

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом громадянам у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, у 2014 та 2017 роках троє мешканців м. Донецька вступили до незаконних збройних формувань «днр». Вони несли службу на різних ділянках фронту у Донецькій області, зокрема в районі «Донецького аеропорту», м. Іловайськ й м. Дебальцеве. З 2022 року вже у складі армії рф брали участь у наступі на міста Волноваха, Мар’їнка, Маріуполь, Вугледар, смт Благодатне і інші населені пункти регіону. 

Ще один представник армії держави-агресора - мешканець тимчасово окупованого АР Крим. Виконуючи завдання командира, чоловік поставляв бойові припаси на передові позиції російських військ неподалік с. Старомлинівка, що на Донеччині. 

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну добровільно пішов воювати і уродженець м. Макіївка. Він облаштовував фортифікаційні споруди й копав окопи на території виправної колонії у смт Оленівка.

Підозрюваних затримали українські оборонці. На вирок суду вони чекають під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.