Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру ще двом гендиректорам російських авіакомпаній, які організували незаконні пасажирські перевезення до Криму

За процесуального керівництва прокуратура автономії двом генеральним директорам російських авіакомпаній повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, гендиректори авіакомпаній «Азимут» та «Ямал» організували схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України – з рф на територію окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку.

Під їхнім керівництвом з 2018 році по теперішній час було здійснено понад 3,5 тис рейсів з аеропортів 11 російських міст до закритого аеропорту «Сімферополь».

Регулярні польоти здійснювалися після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, а також всупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України.

Під час планування польотів компанії підтримували координацію з російськими органами державного управління, зокрема Росавіацією.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.