Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру «ректору» луганського медуніверситету, який розповсюджує російську пропаганду

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Луганська за фактом колабораційної діяльності (ч. 3, ч. 5 ст. 111- 1 КК України).

За даними слідства, під час захоплення частини регіону у 2014 році підозрюваний підтримав окупаційну владу. Працював головним лікарем «державної установи «Луганський республіканський клінічний онкологічний диспансер лнр».

У листопаді 2022 року чоловік обійняв посаду «ректора Луганського державного медичного університету імені святителя Луки». На сьогодні виш є федеральним державним бюджетним закладом вищої освіти та підпорядковується міністерству охорони здоров’я рф.

На цій посаді він здійснює антиукраїнську пропаганду та впроваджує стандарти освіти держави-агресора.

Псевдоректор медуніверситету періодично коментує на камери пропагандистських регіональних та російських ЗМІ про стан роботи вишу та висловлюється на підтримку президента країни-агресора.

Взимку 2022 року він взяв участь у «нараді із загальноосвітніми та науковими делегаціями», яка відбулась у м. ростов-на-дону рф.

Наразі підозрюваний – член ворожої політичної партії «єдина росія» та один із лідерів вересневих «виборів до парламенту лнр». Перебуває під санкціями РНБО.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.