Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру псевдопосадовцю тепломережі Херсону

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому посадовцю Херсонської міської ради у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, громадянин України під час тимчасової окупації Херсону збройними силами рф добровільно обійняв керівну посаду в «государственном унитарном предприятии Херсон теплосети» незаконно створеному так званою «военно-гражданской администрацией Херсонской области». Це підприємство було утворено окупантами на базі захоплених українських підприємств АТ «Херсонська ТЕЦ» та МКП «Херсонтеплоенерго».

За вказівкою та безпосередньої участі підозрюваного проводилась «інвентаризація» майна та активів українських підприємств з метою їх передачі ворогу. Здійснювалось втручання в роботу систем енергопостачання міста. Підозрюваний схиляв співробітників підприємств переходити на роботу та підписувати контракти із так званим «государственным предприятием».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України за матеріалами центрального підрозділу кібербезпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.