Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру посадовцю держпідприємства, який незаконно демонтував аеродром на Запоріжжі

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора Державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю «Запорізький центр льотної підготовки імені Маршала авіації О.І. Покришкіна» у розтраті майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, залучивши третіх осіб зі спеціалізованою технікою, здійснив незаконний демонтаж 398 аеродромних плит «ПАГ-14», які знаходились в конструкціях руліжних доріжок. Також демонтовано місця стоянки авіаційної техніки аеродрому.

У подальшому демонтовані аеродромні плити реалізувалися зацікавленим особам. Отриманими коштами підозрюваний розпорядився на власний розсуд. Таким чином здійснено розтрату державного майна на загальну суму майже 3 млн грн.

Внаслідок таких дій керівника державного підприємства, аеродром неможливо використовувати за призначенням - для зльоту та посадки літаків Повітряних Сил Збройних Сил України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.