Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру наркоторговцям, які придбали через Telegram амфетамін на суму 6 млн грн

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, двоє мешканців міста Кривий Ріг через месенджер Telegram замовили психотропну речовину – амфетамін з метою подальшого збуту. У той же день чоловіки отримали координати так званої закладки – це паркова зона по вулиці Протасів Яр у м. Києві.

Прибувши за вказаною адресою, вони розкопали «схованку» та забрали з неї чорний сміттєвий пакет з амфетаміном.

В подальшому вони збирались продати наркотики дрібними партіями.

Правоохоронці затримали чоловіків в порядку ст. 208 КПК України.

Під час невідкладного обшуку в автомобілі виявлено та вилучено чорний сміттєвий пакет, в якому було чотирнадцять поліетиленових пакетів з порошкоподібною речовиною. Загальна маса вилучено становить близько 15 кг, орієнтовною вартістю – 6 млн грн.

Згідно висновків експерта, надана на дослідження порошкоподібна речовина білого кольору у своєму складі містить психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Солом’янського управління поліції ГУ НП у м. Києва, за оперативного реагування поліцейських ППОП № 1 ГУ НП у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.