Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру мешканцю Луганщини, який воював у складі окупаційних військ рф

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру мешканцю Біловодська Старобільського району у добровільній участі в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у кінці вересня 2023 року добровільно підписав контракт на проходження військової служби в збройних силах рф.

Став старшим мінометником у «2-му мотострілецькому батальйоні 123-ї окремої мотострілецької бригади». Підрозділ входить до складу «2-го армійського корпусу» окупаційних військ держави-агресора.

Підозрюваний облаштовував позиції, заступав на бойові чергування та здійснював вогневе ураження позицій Збройних Сил України у населених пунктах Луганщини та Донеччини.

У лютому 2024 року під час виконання бойового завдання зі стримування позицій чоловік залишився один. Він просидів два дні в окопі та був взятий у полон українськими військовими.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.