Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру командиру незаконного збройного формування, який воював проти ЗСУ на Херсонщині

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури жителю Донеччини заочно повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111- КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року підозрюваний добровільно вступив до незаконного воєнізованого формування – «113 стрілецького полку мобрезерву 1 армійського корпусу» так званої «ДНР».

Під час тимчасової окупації територій поблизу села Станіслав Херсонської області він брав участь у бойових діях на боці ворога на посаді командира взводу, а потім – командира роти.

Підозрюваний організовував облаштування та діяльність спостережних пунктів та бойових позицій, проводив передислокацію очолюваних підрозділів, здійснював охорону окупованих територій України та виконував інші злочинні завдання у рядах незаконного військового формування.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.