Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру керівнику «регіонального відділення» однієї з російських політичних партій у захопленому Сєвєродонецьку

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру керівнику офісу так званого «регіонального відділення» російської політичної партії «Нові люди».

Йому інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний ‒ житель Сєвєродонецька, який входив до складу громадської організації «Патріоти ‒ За життя» від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ».

Він підтримав дії країни-агресора та після повномасштабного вторгнення почав активно співпрацювати з окупаційною владою. Улітку 2022 року призначений на посаду так званого «начальника відділу молоді та спорту адміністрації Сєвєродонецька лнр».

Офіс «регіонального відділення» політичної партії рф у тимчасово окупованому місті підозрюваний очолює з травня 2023 року. Для проведення активної антиукраїнської діяльності створено телеграм-канал партії.

Крім того, він організовує заходи політичного характеру на підтримку держави-агресора з нагоди святкування «дня захисту дітей» та «дня росії» із залученням місцевого населення.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.