Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру керівнику проросійського «медіахолдингу»

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру громадянину України, керівнику проросійського «медіахолдингу», який підтримує військово-політичне керівництво рф та діяльність терористичних організацій.

Йому інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу або захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, колабораційну діяльність, пособництво державі-агресору, участь у терористичній організації та сприяння її діяльності, а також виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1, 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на тимчасово окупованій території України, очолив так зване «державне унітарне підприємство днр «Республіканський медіа холдинг». До його складу входять 18 друкованих видань терористичної організації «днр» та два інтернет сайти. Головним завданням цього «медіахолдингу» є реалізація державної політики рф.

За підтримки представників держави-агресора підозрюваний здійснює пропаганду серед місцевого населення. Під його керівництвом видання висвітлюють діяльність терористичних організацій «днр/лнр», «депутатів народної ради днр» і високопосадовців рф. Поширюють інформацію про візити та коментарі так званого «голови республіки».

Керівник «медіахолдингу» особисто систематично виступає у засобах масової інформації із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та меж території України, підтримує рішення і дії держави-агресора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ГСУ СБУ, оперативний супровід - ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.