Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Фінансував бойовиків «днр» з доходів, отриманих в Україні - громадянину рф повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру громадянину рф за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України (ч. 1 ст. 110-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний до грудня 2021 року проживав та здійснював підприємницьку діяльність на території України.

Переїхавши до рф, він продовжив керувати бізнесом в Україні через довірених осіб. А після початку повномасштабного вторгнення рф почав надавати допомогу окупаційним силам.

За кошти, отримані від підприємницької діяльності в Україні, підозрюваний придбав та передав військову амуніцію та технічні засоби на потреби однієї з військових частин так званої «днр», що розташована на тимчасово окупованій території Донецької області в м. Горлівка.

Крім того, особисто прибувши до окупованої Горлівки, чоловік передав військовослужбовцям військової частини закуплені ним безпілотники, бронежилети, каски, а також іншу амуніцію та обладнання.

Загалом з кінця лютого 2022 року по липень 2022 року підозрюваний витратив на матеріальне забезпечення ворожої армії понад 750 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.