Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру громадянці України, яка очолила окупаційне «міністерство молодіжної політики лнр»

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора громадянці України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності ( ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювана у червні 2023 року, будучи радницею ватажка терористичної організації «лнр», добровільно очолила так зване «міністерство молодіжної політики лнр».

Вона добровільно зайняла псевдопосаду «міністра молодіжної політики лнр» на тимчасово окупованій території Луганської області

Підозрювана забезпечує проведення агітації серед молоді на окупованій території в інтересах держави-агресора, створення ілюзії підтримання окупаційного режиму, координує діяльність песевдогромадських окупаційних організацій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.