Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру громадянці РФ, яка мешкала в столиці та пропагувала «русский мир»

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру громадянці РФ за фактом виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

На території України підозрювана мешкає з 2021 року та має посвідку на постійне проживання.

За даними слідства, при спілкуванні по телефону з знайомим жінка підтримувала дії РФ у проведенні агресивної війни проти України. Вона у категоричній формі висловлювала свою позицію, в якій заперечувала та виправдовувала збройну агресію РФ проти України.

Цей факт був виявлений у ході документування іншого злочину, пов’язаного з одержанням неправомірної вигоди колишнім народним депутатом України.

Підозрювана виявилася його знайомою. Обвинувальний акт стосовно колишнього народного обранця у вересні 2022 року був скерований до суду, а матеріали щодо жінки - виділені в окреме кримінальне провадження.

Висновком судово-лінгвістичної експертизи підтверджено, що у її висловленнях містяться заперечення та виправдовування збройної агресії РФ проти України, розпочатої в 2014 році.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Голосіївського УП ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.