Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру головній редакторці телеканалу, яка очолює окупаційний медіаресурс

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури так званій головній редакторці одного з телеканалів «днр» заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року жінка почала співпрацю з «міністерством інформації» квазіреспубліки. Вона підтримує ідеологічну основу мілітаризованої політики держави-агресора та звинувачує в обстрілах українських захисників окупованих територій.

Крім того, «журналістка» створила окремий Telegram-канал, де висвітлює «благодійні» заходи на підтримку росіян і поширює неправдиву інформацію про «успіх» загарбників на фронті. Крім того, на власному ресурсі вона регулярно розміщувала агітаційні матеріали, опитування та заклики прийти на «вибори» очільника кремля.

Наразі громадянка перебуває у розшуку. 

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.