Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру екскерівникам ДП «Антонов», через дії яких знищено «Мрію»

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора колишнім гендиректору ДП «Антонов», т.в.о. заступника гендиректора, а також заступнику директора з авіаційної безпеки держпідприємства повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, упродовж січня-лютого 2022 року Національна гвардія України була поінформована щодо можливої ескалації військового конфлікту зі сторони РФ на території України.

На виконання розпорядження Генерального штабу Збройних Сил України Нацгвардія мала організувати заходи з посилення охорони та оборони окремих об’єктів, у тому числі аеродрому в смт. Гостомель Київської області.

Однак, службові особи державного підприємства перешкодили законній діяльності військовослужбовців. Вони позбавили їх можливості вчасно вжити заходи щодо охорони та оборони аеродрому.

Такі дії підозрюваних призвели до загибелі людини та спричинення тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості ще двом особам. Знищення літака АН-225 «Мрія», пошкодження інших літаків і автотранспортних засобів підприємства. 

Було втрачено контроль над стратегічним військовим об’єктом з подальшою тимчасовою окупацією прилеглих населених пунктів Київської області.

Наразі двом підозрюваним обрано запобіжні заходи - тримання під вартою, стосовно третього вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюється Службою безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.