Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру ексголові ВЛК на Чернігівщині, який отримав хабар за визнання чоловіка непридатним до військової служби

За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони повідомлено про підозру колишньому голові ВЛК Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Йому інкриміновано одержання неправомірної вигоди, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, а також незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, колишній посадовець спільно з невстановленими на даний час службовими особами ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, які уповноважені вирішувати питання щодо визначення ступеня придатності до військової служби, сприяв мешканцям м. Чернігова в ухиленні від призову на службу під час мобілізації.

Він одержав від військовозобов’язаного 5 тис доларів США за визнання його непридатним до військової служби за станом здоров’я, з виключенням з військового обліку. У подальшому чоловік міг безперешкодно виїхати за межі країни.

Правоохоронці провели 11 обшуків за місцем проживання діючих членів ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, службових кабінетах. За місцями проживання підозрюваного виявлено та вилучено грошові кошти у сумі понад 972 тис доларів США та 22,5 тис євро.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Встановлюються посадові особи ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.