Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру двом учасникам окупаційних військ, які підтримували вогнем російських штурмовиків

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у серпні 2014 року мешканець м. Макіївки брав участь в боях проти українських захисників у с. Спартак Донецького району та смт Оленівці Волноваського району. У 2022 році чоловік виконував бойові завдання у якості вогнеметника, відпрацьовував навички застосування хімічної зброї на полігоні у м. Моспиному та воював на околицях м. Авдіївки.

Житель смт Біловодська Луганської області з вересня 2023 року обслуговував мінометну батарею зс рф. На посаді старшого навідника забезпечував вогневу підтримку російських штурмовиків в с. Вікторівці та с. Білогорівці на Луганщині. 

У лютому 2024 року чоловіків затримали українські військовослужбовці поблизу м. Авдіївки та с. Берестового Бахмутського району. 

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.