Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру двом керівникам окупаційних «відділів освіти» Лисичанську та Хрустальному на Луганщині

За процесуального керівництва Старобільської та Лисичанської окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру двом керівникам «відділів освіти» окупаційних адміністрацій у колабораційній діяльності (ч. 3, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Підозрювані – начальники підрозділів незаконних органів влади в тимчасово окупованих Лисичанську та Хрустальному (до перейменування ‒ Красний Луч). 

За даними слідства, «в. о. начальника відділу освіти адміністрації м. Лисичанськ лнр» влітку 2022 року стала місцева жителька, яка раніше працювала в освітній сфері.

Вона організувала навчальний процес у місті за стандартами держави-агресора. В інтерв’ю пропагандистському телеканалу розповідала про перепідготовку вчителів у рф та забезпечення шкіл російськими підручниками.

Посаду «начальника управління освіти адміністрації м. Красний Луч лнр» з січня 2023 року обіймає також колишня освітянка. 

У 2014 році жителька Хрустального через свої проросійські погляди почала співпрацювати з владою так званої «лнр». До очолювання «управління освіти» жінка спочатку працювала у ньому «завідувачкою методичного центру», пізніше ‒ «заступницею начальника».

Задокументовано, що підозрювана брала участь у так званих «патріотичних проєктах», присвячених вшануванню пам’яті «героїв бойових дій».

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.