Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру двом керівникам окупаційних прокуратур на Луганщині

За процесуального керівництва Щастинської та Сєвєродонецької окружних прокуратур Луганської області так званим «прокурору Станично-Луганського району рф» та «прокурору міста Стаханов ЛНР» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, призначені окупантами очільники псевдоправоохоронних органів – колишні міліціонери з смт Станиця Луганська та м. Кадіївка. Останній керував відділом у стаханівській міліції та відповідав за боротьбу з економічною злочинністю.

У 2014 році підозрювані зайняли проросійську позицію та залишилися на території ОРЛО. Пішли «служити» до так званого «слідчого управління генпрокуратури ЛНР».

Навесні 2022 року вони обійняли прокурорські посади під керівництвом окупаційної адміністрації РФ та активно підтримують російську агресію проти України.

Підозрювані забезпечують роботу псевдопрокуратур, допомагають окупантам легалізовувати «законодавство ЛНР» та насаджувати окупаційний режим країни-агресора.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.