Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру доньці ексміністра оборони України – власниці підприємств, які постачали обладнання для оборонпрому РФ

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру власниці підприємств, які постачали товари та обладнання для оборонно-промислового комплексу РФ. Їй інкриміновано організацію фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 27 ст. 110-2 КК України).

За даними слідства, підозрювана – донька колишнього Міністра оборони України, який наразі перебуває у розшуку за державну зраду, є кінцевим бенефіціарним власником ряду підприємств, що здійснюють діяльність на території України. Одне з них через підконтрольні підприємства, зареєстровані на території держави-агресора, займалося постачанням та збутом обладнання для оборонно-промислового комплексу РФ.

В межах цього кримінального провадження у червні 2022 року за клопотанням прокуратури заарештовано та передано в управління АРМА 645 залізничних вагонів вартістю біля 650 млн грн. Також заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об‘єктів нерухомості, у тому числі 6 цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб‘єктів господарювання цієї фінансово-промислової групи підприємств та їх власників.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ у взаємодії з АРМА.