Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру чотирьом жителям Луганщини, які очолили окупаційні «органів влади»

За процесуального керівництва Луганської обласної та Старобільської окружної прокуратур чотирьом особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, четверо жителів Старобільського району Луганщини підтримали окупаційний режим країни-агресора та почали співпрацювати з ворогом.

Під час окупації староста села Хворостянівка Шульгинської територіальної громади погодилася на призначення так званим «начальником відділу забезпечення життєдіяльності с. Хворостянівка адміністрації Старобільського району ЛНР».

Колишній землевпорядник Марківської селищної ради наразі «служить» окупантам на посаді «начальника відділу забезпечення життєдіяльності с. Кабичівка адміністрації Марківського району ЛНР».

Ще двоє підозрюваних – місцеві мешканці, які отримали керівні посади за свою лояльну позицію до «нової влади». Чоловіка призначено «начальником відділу забезпечення життєдіяльності с. Бондарівка адміністрації Марківського району ЛНР», жінку – «начальником відділу забезпечення життєдіяльності с. Гераськівка адміністрації Марківського району ЛНР».

Навесні 2022 року псевдочиновники почали виконувати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у фейкових «органах влади».

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.