Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру члену регіонального відділення партії «ЛДПР» у так званій «лнр», який передав гумвантаж для військ країни-агресора

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру жителю Луганська за фактом надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний увійшов до складу координаційної ради «Луганського регіонального відділення політичної партії «Ліберально-демократична партія росії» у так званій «лнр».

Задокументовано, що узимку 2023 року він передав від партії держави-агресора гуманітарний вантаж для потреб ворожих військ.

Військовослужбовці збройних сил рф та контрольовані ними незаконні збройні формування «лнр» отримали: квадрокоптер, тепловізор, два генератора, спальні мішки, каремати, берці та зимові балаклави.

Передача спорядження проходила на території комунального автотранспортного підприємства у Лисичанську.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.